Powered By Blogger

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ταξιδιωτικοί ευχάριστοι προορισμοί στην Αθήνα, χωρίς διόδια!Για όσους δε πάνε Διακοπές !

Αρχαιολογικός Χώρος Βραυρώνας: Η Στοά της Αρτέμιδας

Στα ανατολικά παράλια της Αττικής, στη Βραυρώνα, σε μια μικρή κοιλάδα που απλώνεται ανάμεσα από χαμηλούς λόφους και τη θάλασσα, ανάμεσα στον Ερασίνο, ένα χείμαρρο που ακόμα και σήμερα την διαρρέει, βρισκόταν ένα από τα αρχαιότερα και πιο σεβάσμια ιερά.


 Εδώ λατρεύονταν η Βραυρωνία Άρτεμις και η Ιφιγένεια, θεές του τοκετού και των παιδιών, προστάτιδες της γονιμότητας και της ευτοκίας των γυναικών. Στο χώρο του ιερού σώζονται αναστηλωμένα τμήματα από μια στοά, τα ερείπια του ναού, καθώς και άλλα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα. Οι εργασίες ανακαίνισης και η επανέκθεση των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό. 

Στο Μουσείο εκτίθενται ευρήματα από το ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, τον προϊστορικό οικισμό της Βραυρώνος, αλλά και επιλεγμένα ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Η έκθεση καλύπτει τις περιόδους από την Πρώιμη Χαλκοκρατία έως τη Ρωμαϊκή εποχή. Ανάμεσα στα εκθέματα, σημαντικότερο θεωρείται το σύνολο των γλυπτών από το ιερό της Αρτέμιδος.
 
Πώς θα πάτε: Από την έξοδο της Αττικής οδού προς Μαρκόπουλο ακολουθείτε τις πινακίδες για Πόρτο Ράφτη και Αρχαία Βραυρώνα και μετά από περίπου 3χλμ στρίβετε αριστερά. Έπειτα από 2χλμ θα δείτε την παλαιοχριστιανική βασιλική εκκλησία και λίγα χιλιόμετρα μετά θα βρείτε την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου